At tage jobbet med hjem

Parforhold, kærlighed og karriere – få her 5 gode tips til at pleje både parforhold og job

Jeg ser en kedelig tendens i vores samfund. Over de seneste 10-20 år har vi udviklet os fra at være mennesker som tog sig tid til hinanden, til at blive mennesker der knokler på arbejdet.

Vi knokler i en sådan grad så vi ofte mentalt tager det med os hjem og ligger søvnløse over det ene og det andet der enten er sagt, gjort eller ikke gjort. Hvorfor tillader vi at vores job har sådan en magt over os – og hvorfor gør vi ikke noget ved det?

Jobbet stiller større krav

Der stilles større og større krav. Mange af os har en arbejdsbyrde der bør være to mennesker til at bære. Vi accepterer det fordi vi er bange for at blive fyret, ikke at slå til eller vil bevise vores værd i håb om forfremmelse.

Det er vigtigt at tænke på at når vi bliver sygemeldt pga. stress, kommer arbejdsgiveren ikke og siger “tak for det arbejde du har gjort”. Effektivitet kan ikke måles i antallet af timer du arbejder men i den effektivitet og kvalitet der er i dit arbejde.

Når arbejdet bliver dit liv

Jeg tager udgangspunkt i ikke-karriereorienterede mennesker. Jeg taler her om mennesker, som finder deres arbejde vigtigt og er engageret i at gøre det godt, men som udgangspunkt vægter privatlivet højest. Jeg taler måske om netop dig!

Når du tager arbejdet med hjem dvs. bekymringerne, afmagten og frustrationerne så går det ofte ud over din partner. I skændes over småting, du har ikke overskud til sex, og i værste fald bliver ethvert kærtegn til noget ubehageligt og irriterende.

5 gode råd til at pleje parfoholdet

Der er en masse man kan gøre, men man finder ikke den rigtige løsning i en jungle af løsninger. Derfor giver jeg dig 5 tips, som alle er meget forskellige fra hinanden.

Tip 1. Brug din partner. Sig til din partner at nu har du brug for at slippe af med frustrationerne og så giver du den gas “sgu, fanden, pis, den idiotiske….osv”. Husk at sige at du ikke ønsker løsninger eller nogen anden form for feedback udover et kram og et kys.

Det er en god ide at sætte tid på f.eks. 3 minutters ren brok. På den måde ved din partner at det ikke er personligt og at dit udbrud har en ende. Du har emotioner som skal ud så de ikke begynder at spise dig op indefra.

Tip 2. Rør ved hinanden hver dag flere gange om dagen. Et lille klem i numsen, nus i nakken, en kildetur eller måske fangeleg rundt i huset.

Forskerne i vesten har de seneste år forsket og bevidst at berøring imellem mennesker er sundt (noget de i østen har vidst i 3000 år og som helt ærligt siger sig selv).

Tip 3. Alenetid. Især mænd har brug for alenetid. De har ikke, som kvinder, brug for at tale om deres problemer i samme omfang. De går ind i deres hule og distancere sig indtil de har fundet en løsning på problemet. Når din mand f.eks. læser avis, hamre og saver, sover eller ser tv så stresser han af. Du derimod stresser af når du snakker og når du gør noget godt for dig selv. Hvad der er godt for dig ved kun du.

Tip 4. Dette er noget jeg benytter rigtig meget. En tur i svømmehallen efterfulgt af sauna, dampbad og spa. 3-4 gange om ugen tager jeg ned og svømmer inden jeg tager på arbejde og det er en god måde at kickstarte dagen på. Kroppen bliver brugt og plejet og din hud er trods alt dit næststørste lystorgan.

Tip 5. Intimitetsøvelser. En masse olie og et lak-lagen er et eksempel på en intimitetsøvelse. Styrk intimiteten imellem jer. Hav fantastisk dejlig sex hvor i også har øjenkontakt. Har I børn er det en god ide at afsætte tid f.eks. kl. 3.30 om natten hvis det er det det kræver. Plej dig selv og dit parforhold.

Sidst et spørgsmål til dig: Hvad er dit liv værd hvis dit arbejde er dit liv?


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

17 + 10 =