Tand smykker og Grillz

tandsmykkerTand smykker, Grillz og smykker til tænderne i sølv og guld

Tandlægeforeningen advarer mod en ny dille!

Tandgitre med smykkesten, som er blevet et hit blandt unge i hiphopmiljøet. Smykkerne har vist sig at give voldsomme udbrud, af huller i tænderne – også hos unge, der aldrig tidligere har haft huller i tænderne.

Men uanset advarsler, så melder Danske hip-hop-butikker om et voldsomt salg, af Grillz. Tandsmykket har længe været populært i de amerikanske hip-hop-miljøer.

Gitrene, som ofte er er udsmykket med mere, eller mindre ædle sten, sættes fast hen over tænderne i over- eller undermunden og i nogle tilfælde begge steder. Dillen menes at have bredt sig til Danmark, via internettet og MTV, hvor såkaldte Dirty-South-musikere, praler af deres rigdom ved at fremvise dimantgebisset.

Tandsmykker kan forårsage tandskader

Problemet med gitrene er bare, at de giver så stor risiko for huller i tænderne, at Tandlægeforeningen i sine seneste magasiner, bringer advarende artikler, om de nye smykker. Artiklerne beskriver konsekvenserne, af de store tandsmykker. De giver voldsomme cariesudbrud hos ellers, cariesfri teenagere. Tandsmykkerne giver altså i høj grad, skader på tænderne.

Hos Tandlægeforeningen udtaler de, at smykkerne gør det umuligt at opretholde en ordentlig mundhygiejne.

Men ønsker man et tandsmykke alligevel, kan man jo også vælge de noget mindre figurer i sølv eller guld. Disse påsætter man udenpå én af tænderne, som et lille smykke. Det vides godt nok ikke præcist, om de er skadelige for tænderne. Men nogle, heriblandt også tandlæger, mener at man sagtens kan få lavet de små “gammeldags” tandsmykker, uden frygt for, at skade tandemaljen.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

4 × 2 =