Tandlægens råd

hyppige tandproblemer - gode råd fra tandlægen

Læs om tandlægens råd, mod dine tandproblemer

Hvad gør man mod isninger i tænderne, ømme blister i munden og på tandkødet, eller mundtørhed? Vi har spurgt en tandlæge til råds og giver nu de gode råd videre.

Isninger i tænderne

TænderHvis isningerne er et stort problem, kan man få en flourbehandling. Et andet alternativ er at få lakeret tænderne hos sin tandlæge. Flourholdig tandpasta kan også være med til, at afhjælpe problemet. Kunne man samtidig skære ned på sit cola-forbrug, ville det også være godt, da cola er med til at give følsomme tænder.

Blister

Tandpastaen Zendium har en beviselig gavnlig effekt på den betændelsestilstand, der kaldes “Afther”. Tandpastaen kan reducere antallet af nye udbrud, med op til to tredjedele. Det skyldes, at tandpastaen ikke indeholder skummemiddel, som netop er med til at fremprovokere Afther. Kosttilskudet LongoVital modvirker også Afther.

Mundtørhed

Mundtørhed ses især hos folk der har kræft, men brug af medicin og tobaksrygning, kan også give mundtørhed. Hvis tilstanden skyldes brug af medicin, vil det som regel kunne afhjælpes ved at skifte ti et andet præparat, i samråd med sin læge. På samme måde an det at holde op med at ryge også afhjælpe problemet.

Skærer tænder

Hvis man skærer meget tænder, kan man få lavet en bideskinne, hos sin tandlæge. De såkaldte bideskinner, kan afhjælpe både slid på tænderne, men også de spændingshovedpiner man oplever, hvis man skærer tænder. Skinnerne bruges ofte om natten. Akupunktur er også en mulighed, da det har vist sig særdeles effektiv, mod det at skærer tænder.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

four + four =