Tandskader er nu lettere at anmelde

tandskader lettere at anmeldeTandskader kan nu anmeldes lettere og dine klagemuligheder er blevet udvidet

Smil til verden og verden vil smile til dig – et gammelt ordsprog, som mange sikkert kender. Men det er ikke altid livet giver os så meget at smile af og ikke alle, er lige glade for at lufte tandsættet i offentligheden.

Mange går rundt med ubehandlede tandskader, fordi de er kommet i klemme ”i systemet” pga. fejlbehandling og nu ikke længere har råd og overskud til at få gjort mere ved det.

Tandskader og uheld

Tandskader kan komme pludseligt og kan opstå i mange situationer -bedst som man nyder en gulerod, et stykke groft brød eller en karamel, kan uheldet være ude og en tand kan knække og især børn har mange tandskader i form af faldulykker og nærkampsport, hvor tænderne ofte slås løse.

Men heldigvis er det sådan, at mange tænder og tandskader kan reddes, hvis man bare reagerer hurtigt nok og straks kommer under tandlægebehandling. Men hvis denne tandlægebehandling slår fejl og man er værre stillet end før man opsøgte tandlægen, så kan gode råd være dyre.

Klage over tandlægebehandling

At skulle klage over en tandlægebehandling kan blive en lang og smertefuld kamp og ved man ikke hvor man kan søge hjælp, ender det desværre ofte med at mange lærer at leve med smerten.

Hjælp hos Patientombuddet

Har man fået tandskader i forbindelse med behandling hos privatpraktiserende tandlæger, de kommunale tandlægeordninger, regionstandplejen og universiteternes tandlægeskoler, er det sådan at man kan klage over deres behandling hos patientombuddet. Man kan selv, eller i samråd med sin nuværende tandlæge, udfylde den elektroniske klage og i januar måned 2011 blev flere regler og arbejdsgange lavet om, således at dine klagemuligheder nu er blevet udvidet, og det er lettere at klage.

Så fortvivl ikke hvis du skulle få en tandskade, nu ved du hvor hjælpen er at hente.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

fifteen − 7 =