Tatoveringens historie

tatoveringens historieTatovering – læs om tatoveringens historie

Ordet tatoo (tatovering) har sit udspring fra det Polynesiske ord “TA”, som betyder “prægning af noget” og det Tahitiske ord “Tatau” som betyder “at optegne noget”. Tatoveringens historie kan dateres tilbage til for 5000 år siden og der er fundet talrige eksempler på, variationer af tatoveringer.

Gennem tiderne er denne udsmykning af kroppen blevet brugt af mange forskellige mennesker og kulturer og findes derfor også i alverdens afskygninger. Selv i dag er denne udsmykning af kroppen yderst populær.

Historiske fund

Et af de ældst kendte eksempler på tatoveringens kunst blev fundet i 1991, på en 5000 år gammel mand. Denne mand fra istiden blev fundet i bjergene mellem Østrig og Italien og er det bedst bevarede lig, der nogensinde er fundet. Men det mest interessante ved dette fund var, at selv huden var så godt bevaret, at den kunne afsløre intet mindre end 57 tatoveringer.

Blandt de tatoveringer man fandt på manden, kan nævnes, ét kors i den ene knæhase, seks parallelle linjer over nyrerne, og adskillige linjer rundt om begge ankler. Det menes at man lavede disse tatoveringer af teapeutiske grunde, bl.a. for at udgå gigtknuder.

Historiske tatoveringer

Tilbage i 1948 gjorde arkæologerne yderligere fund, af historiske tatoveringer, denne gang lige ved grænsen mellem Kina og Rusland. Arkæolog Sergei Rudenko var i gang med udgravningerne, af gamle gravkamre, i Altai bjergene i det sydlige Sibirien. I disse grave fandt han 2400 år gamle mumier.

Deres kroppe afslørede fascinerende tatoveringer af forskellige fabeldyr og monstre. Men man har dog ikke helt kunnet fastslå, om disse tatoveringer, har skulle repræsentere status for de personer som bar dem, om de har haft en form for magisk betydning, eller om det bare var ren og skær udsmykning.

I både den Japanske og Egyptiske historie findes også beviser for den ældgamle kunst. I 1891 gør man et fantastisk fund, under udgravninger i Egypten, da man finder resterne af Præstinden af gudinderne fra Hathor. Overalt på hendes krop finder man prikker, linjer og avancerede geometriske mønstre.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

4 × three =