Tomatjuice er sundt – Fakta om kalorier og kostfibre

tomat juice er sundtTomatjuice forebygger kræft og indeholder lycopen og kostfibre

Tomatjuice er sundt fordi, det bugner af letoptageligt lycopen, som forebygger kræft. I forhold til hele tomater er lycopenet her særlig optagelige, fordi en del af plantecellerne sprænges, når juicen udvindes.

Til gengæld mister du faktisk en del af den friske tomats kostfibre, når du nøjes med juicen.

Lycopenet kan først udnyttes optimalt, hvis det indtages sammen med lidt fedt. Drik derfor juicen til et af dine måltider, for at hjælpe optagelsen af stoffet lidt på vej.

Tomatjuice næringsindhold:

 • Energi pr. 100 gr.: 21 kcal.
 • Protein: 0,9 gr.
 • Fedt: 0,1 gr.
 • Kulhydrat. 4,3 gr.

Se liste over sund mad her

eller prøv en af disse :


2 Kommentarer til “Tomatjuice er sundt – Fakta om kalorier og kostfibre

  • Hej Anders.

   I rent teknisk forstand.. Ja. Men da alle madvarer måles i KiloKalorier bør man ikke blande de små kalorier ind i billedet og da dit anbefalede daglige Kalorieindtag også er målt i kilokalorier, vil du undgå en masse mellemregning, ved at holde dig til Kcal, når du tæller Kalorier.

   Jeg forstår dog godt dit spørgsmål og din forvirring, da vi i daglig tale aldrig omtaler disse KiloKalorier som andet end Kalorier, men kigger du på varedeklarationer er værdierne altid angivet i Kcal… Som hovedregel kan du i danmark gå ud fra at hvis vi snakker ernæring, så snakker vi også KCAL, kilokalorier.

   De små kalorier (Cal = 1/1000 Kcal) bruges hovedsageligt blandt fysikere og kemikere, selvom de igen, oftest omregner deres resultater til Kcal når de offentliggøres.

   1 Cal = Den energi der skal bruges for at varme 1 gr. vand, 1 grad celsius
   1 Kcal= Den energi der skal bruges for at varme 1 kg. vand, 1 grad celcius

   På engelsk har Kilokalorier også kælenavnet “Nutritional Calorie” (fødevare kalorie) fordi den i stor udstrækning anvendes på mærkningen af madvarer over hele verden.

   Den internationale standard for madvarer er faktisk Joule, men helt U-Officielt er det altså Kilokalorien Kcal der er den mest anvendte.

   Mvh Jon Holmstrøm
   pulze.dk

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

ten + sixteen =