Tulipaner i haven -Fakta om tulipanløg og blomstring

tulipaner i havenSmukke tulipaner i haven -sæt tulipanløg, krokusløg og påskeliljer i lag og forlæng deres blomstring

Det kan være rigtig svært, at få et succesfuldt bed med de smukke tulipaner, der er kønt i længere tid. Men sætter du løgene på en smart måde, får du de smukkeste tulipanbede, der ovenikøbet blomstrer af flere omgange.

Nyd Tulipanernes blomstring i længere tid

En spændende måde at få mere ud af dit bed er at plante tulipanløgene i flere lag. På den måde bliver den ene sort afløst af den næste og du vil glædes over dine tulipaner og løgblomsternes skiften i takt med årets gang. En herlig måde at snyde sig til en længere blomstringsperiode på sine tulipan bede.

Tulipanløgene skal med denne metode sættes meget tættere end hvad der anbefales, men blandt tulipan entusiaster et dette et lille guldkorn de har benyttet sig af i årtier, for at få mest muligt ud af deres tulipaner i haven.

Løgvækster alene i et bed, kan ofte virke lidt sølle, men når du ligger løgvækster sammen med de flerårige planter, får du langt mere fyldige bede. Husk dog altid at tænke på, at alle løgene skal passe sammen i farve, så får du det smukkeste resultat.

Når du planter tulipanløgene i haven:

 • Når du vil plante dine tulipaner i haven skal du grave et hul i jorden, som er 25 cm. dybt og 30 cm. i diameter
 • I hullet lægger du 15 narcisser (pinse- eller påskeliljer), fyld derefter godt 5 cm. jord på løgene
 • Derefter lægges 20 tulipanløg hvor du igen fylder 5 cm. jord på, så tulipanløgene er godt dækkede
 • I det øverste lag, lægger du 50 krokusløg og afslutter med at fylde resten af hullet med jord. sådan at der igen er ca 5cm jord oven på krokusserne.

2 Kommentarer til “Tulipaner i haven -Fakta om tulipanløg og blomstring

 1. Hej kan man gøre dette i krukker også ?
  Og når de har afblomstret kan man så gemme krukkerne væk og sætte dem frem året efter ?

  • Hej Inge.
   Man kan sagtens have tulipaner i krukker, men det kan være lidt svært at holde flerårige løgplanter i krukker, da det kræver betingelser der ikke er nemme at skabe i en krukke. Men ønsker du blot fine tulipaner der skal blomstre en sæson, hvorefter de plantes ud i haven, kan du vælge næsten alle slags løgplanter.
   Tulipanløgene må ikke blive for våde, så når du planter dem i krukken er det en god ide at lægge lecakugler, sten, potteskår eller andet der kan virke som dræn i bunden. Dernæst kan du lægge jord (en blanding af 1 del havejord til tre dele sand) ovenpå og plante løgene fint i krukkerne. I potten skal der være hul i bunden til dræn og hvis det skal virke rigtig godt, kan du sætte potten ovenpå lidt krus så du sikrer at vandet kan løbe fra.
   Rigtig god fornøjelse.
   Forårshilsner
   Merete – Pulze.dk

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

5 × 2 =