Vandperler til blomster

Vandperler til orkideer og andre blomster – hvad er deres egenskaber og er vandperler andet, end dekorativt bordpynt?

vandperler til blomsterAlle taler om dem, kender nogen der har dem, eller var til en fest fornylig, hvor dekorationen bestod af de små funklende geleklumper. Vandperlerne er overalt, men hvad er så specielt ved dem?

Vandperlerne har udviklet sig markant over årene og giver mulighed for optagelsen af næringsstoffer, samt vand, i en lille kugle af polym, hvilket gør det til en komplet erstatning for jord og vand.

Vandperlerne er miljøvenlige og gavnlige for blomster

Det viser sig, at det særlige ved vandperlerne er, at de har en masse gavnlige effekter for vores planter, er miljøvenlige, dekorative og så er de genanvendelige i mange år, før de nedbrydes ganske naturligt.

Vandperlerne har rent faktisk eksisteret i landbruget i årtier og her bliver de primært brugt i Mellemøsten, hvor regnen til tider er knap og hvor ferskvand ikke er så tilgængeligt, som på de danske marker. Når vandperlerne bruges i landbruget, strøs de rundt om afgrøderne på markerne og vil når det regner, opsuge det overskydende vand og tilbageholde det, for at afgive det på tørre dage.

På samme måde kan du bruge vandperlerne til dine stueplanter og perlerne egner sig specielt godt til de planter der har et stort rodnet. Du kan anvende dem på mange forskellige måder, deres funktion er den samme – de afgiver langsomt vand og næringsstoffer til planterne.

Læs mere om vandkugler som dekoration.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

20 − twelve =